APK Bilthoven

Garage APK Bilthoven

In eerste instantie breng je je auto naar een garage voor een Algemene Periodieke Keuring, een APK, voor jezelf. Door de auto te laten onderhouden en te keuren, zorg je ervoor dat je zorgeloos in je auto kunt stappen. Je weet dat er geen problemen met de auto zijn en dat alles het goed doet. Dit zorgt voor een veilig gevoel: je bent ervan verzekerd dat de auto functioneert en je niet ineens zal laten staan.

Carprofs.nl biedt u ook de mogelijkheid een auto-check te doen voor €29!

Ongeschikt

Een indirectere, maar nog steeds net zo belangrijke reden voor een APK is de veiligheid van de andere deelnemers in het verkeer. Door een APK weet je dat alle auto’s in het verkeer naar behoren werken. Een fijn gevoel. Wanneer een auto die niet door de APK is gekomen, wordt deze afgekeurd. De auto zal dan eerst gerepareerd moeten worden totdat deze weer mag rijden.

Een auto wordt niet alleen maar afgekeurd op veiligheid, maar ook op uitstoot. Als een auto een teveel aan schadelijke stoffen uitstoot, dan wordt de auto afgekeurd. Ook dan mag de auto niet meer de weg op, hoewel hij in andere opzichten nog steeds goed werkt en veilig is.

Een auto moet goedgekeurd zijn voordat de APK vervalt. Afhankelijk van de leeftijd van de auto moet dit bij nieuwe auto’s om de 3 of 4 jaar gebeuren. Dit verschilt bij een benzine- of dieselauto. Daarna wordt het al gauw eens per jaar. Doe je dit niet, dan krijg je hiervoor een boete. Deze boete krijg je al meteen op de deurmat. De RDW heeft namelijk zicht op welke auto wel en welke auto niet gekeurd is.

APK in Bilthoven

Genoeg reden om een APK keuring uit te laten voeren. Niet alleen omdat het verplicht is, maar vooral omdat het belangrijk voor de veiligheid. Om je te helpen problemen met je auto te voorkomen, is Carprofs in Bilthoven je graag van dienst. Bij ons kun je al een APK uit laten voeren voor 30 euro exclusief btw. We kijken bij de keuring naar de onderdelen die goed moeten zijn om vertrouwd de weg op te kunnen, bijvoorbeeld de remmen, de banden en de wielophanging.

Klaar Terwijl je wacht
In de tijd dat wij naar je auto kijken, kun jij genieten van een kop koffie. Mochten er reparaties nodig zijn om jouw auto door de keuring te krijgen, voeren wij deze uit. In dit geval is er een leenauto of –fiets beschikbaar, zodat je nog steeds alle kanten op kunt.